BROCC

Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016. Vi är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Resurs Bank

Resurs Bank är en del av den svenska Resurskoncernen som bildades 2001. Man har idag 500 medarbetare och kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Resurs Bank erbjuder privatlån, kreditkort och sparkonton.

Avida Finans

Avida Finans är ett kreditmarknadsbolag som vänder sig till företag och privatpersoner. De bedriver sin verksamhet från Stockholm och Göteborg, med filialer i Oslo och Helsingfors, och har totalt cirka 70 medarbetare.

Komplett Bank

Komplett Bank är en digital nischbank som erbjuder konsumentkrediter och refinansieringstjänster utan säkerhet. Banken startades i Norge 2014 och finns idag på den svenska marknaden under Finansinspektionens tillsyn.

Coop

Coop ingår i bolagskoncernen KF som bildades 1899. Kreditgivare är Coops systerbolag MedMera Bank AB, som startade 2007. Banken har sitt säte i Solna och erbjuder sina kunder blancolån och sparkonton.

Lendify

Lendify är en snabbväxande aktör på lånemarknaden, som grundades 2014. De arbetar för att pressa ner räntorna genom en digital låneprocess och lojalitetsprogrammet Lendify Rewards som sänker räntan successivt i takt med att lånet betalas av.

SevenDay Bank

SevenDay Bank är specialister på lån utan säkerhet och sparande sedan 2007 med ca 75 000 kunder. Bolaget är specialister på privatlån, sparande och betallösningar. Lånekunder har möjligheten att nyttja tre betalningsfria månader per tolvmånadersperiod. SevenDay Bank ingår i den franska koncernen BNP Paribas Personal Finance Group sedan 2017 med 18 500 anställda i mer än 30 länder.

Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har över 30 års erfarenhet av finansiering och krediter för företagare. Sedan 2004 erbjuder man även lån och sparkonton till privatpersoner. Bolaget har huvudkontor i Solna och bedriver, förutom i Sverige, även verksamhet i Finland och Norge.

Cashbuddy

Cashbuddy är ett konsumentkreditinstitut som ägs av JSM Financial Group. Företaget är specialiserat på privatlån och lägger fokus på kundens framtida betalningsförmåga istället för hur kundens ekonomiska situation har varit tidigare.

Bluestep

Bluestep Bank etablerades på den svenska bolånemarknaden 2005. Idag erbjuder företaget bolån och sparkonton med målet att hjälpa människor som av någon anledning inte kan få lån hos de traditionella bankerna.

Nordax

Nordax Bank är en nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 185.000 privatkunder i Sverige, Norge och Finland. Nordax bank är specialiserade på ett fåtal produkter som bolån, privatutlåning utan säkerhet, lån för 60+ samt sparkonton

Hypoteket

Hypoteket är Sveriges första bolånegivare som är helt fristående från bankerna. Företaget grundades redan under 2013 med mål att samla kunder i grupper för att öka konkurrensen på bolånemarknaden. Under 2015 började dock utvecklingen av det som under våren 2018 lanserades under namnet Hypoteket - En självständig bolånegivare med tydlig räntesättning och en enkel och digital kundupplevelse.

Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank grundades i Danmark 1880 och har sedan 2006 bedrivit verksamhet på den svenska marknaden. Vi erbjuder bland annat lån, kreditkort och sparkonto till privatkunder. Medlemmar i någon av de organisationer som vi samarbetar med får extra förmånliga räntor och villkor. Lån & Spar Bank är den digitala banken för dig som vill ha en enkel och smidig bankvardag.

Konsumentkredit

Konsumentkredit har erbjudit privatlån sedan 2006 och blev 2010 en del av Nordnet Bank AB. Nordnet Bank har runt 400 medarbetare och en halv miljon kunder i fyra nordiska länder, varav cirka 26 000 privatlånekunder i Sverige.

Nordnet

Nordnet erbjuder tre typer av lån – privatlån utan säkerhet, värdepappersbelåning och bolån. Privatlån finns tillgängligt på den svenska marknaden, både via Nordnets eget varumärke samt under bifirman Konsumentkredit.

Tando

Vi är en långivare med ett lite annorlunda upplägg. Där andra fokuserar på dina tidigare krediter och din kredithistorik, baserar vi istället våra lån på förtroende. Kunder kan låna pengar av Tando om man komfortabelt klarar av de månatliga återbetalningarna och har en vän eller familjemedlem som kan ställa upp som borgensman.