Genom att låna via Comboloan bibehåller du god kreditvärdighet genom att bara en kreditupplysning tas på dig som kund. Dessutom kan du ofta inom ett par minuter ställa flertalet av bankernas och långivarnas erbjuden sida vid sida och sedan välja det erbjudande som har bäst villkor för just dig.
Comboloans bolåneförmedlingstjänst är under uppbyggnad vilket betyder att vi hela tiden jobbar på att få med fler bolånegivare som sammantaget kan förbättra Comboloans erbjudande för fler.I dagsläget kan vissa kunder uppleva att man blir erbjuden en högre boränta än vad man hade trott eller hoppats på. Varför? Ofta beror det på att belåningsgraden överstiger 65% av bostadens värde.Just nu erbjuder vi väldigt konkurrenskraftiga boräntor upp till 65% belåningsgrad och målsättningen är att snart även kunna erbjuda bra boräntor upp till 85%.
Nej, det kostar ingenting för låntagaren. För dig som ska låna är tjänsten kostnadsfri. Banken eller långivaren tjänar pengar genom att du som kund betalar ränta. När Comboloan förmedlat ett lån med som accepterats av både låntagare och långivare, dvs lånet har betalats ut, så utgår en ersättning till Comboloan. Ersättningen kan jämföras med den marknadsföringskostnad som banken eller långivaren annars har för att nå och attrahera kunder.
För att kunna använda låneförmedlartjänsten behöver du:
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden (Privatlån)
  • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
Ofta får du svar inom några minuter, men ibland kan det ta lite längre tid. Oftast får du svar inom 24 timmar.
Vi samarbetar med följande banker och långivare:

BROCC, Santander, Avida Finans, Komplett Bank, Coop, SevenDay Bank, Svea Bank, Bluestep, Nordax, Hypoteket, Lån & Spar Bank, Konsumentkredit, Nordnet, Banky och Northmill.

Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter varje individ eller hushålls förutsättningar. Genom Comboloan skickas din ansökan till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så bra ränta och villkor möjligt. På bolån matchas din profil mot passande långivare.
Vid belåningsgrad över 70 % ska 2 % av total skuld i bostaden amorteras per år.
Vid belåningsgrad över 50 % upp till och med 70 % ska 1 % av total skuld i bostaden amorteras per år.
Vid belåningsgrad som högst är 50 % kan amorteringsfrihet beviljas.
Vid skuldkvot som överstiger 4,5 gånger årsinkomsten tillkommer 1 % amortering per år.
Ja, Comboloan använder UC:s så kallade ”låneförmedlarlösning”, vilket innebär att oavsett hur många av Comboloans samarbetande banker och långivare som tar en egen UC på dig som kund, så registreras bara en kreditupplysning på dig. Detta är en stor fördel med att använda en låneförmedlare som Comboloan, jämfört med om man söker direkt hos respektive bank eller långivare, då en ny kreditupplysning registreras vid varje enskild ansökan. Kunder som har många kreditupplysningar och/eller som det ofta tas en kreditupplysning på, får generellt en sämre ”kreditscore” och det kan påverka så att man får sämre villkor och i vissa fall även att man nekas den ansökta krediten.
Ja, fri amorteringsrätt gäller på alla lån som tas genom Comboloan. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

Ja, en betalningsanmärkning eller flera betalningsanmärkningar i sig hindrar inte att man lägger om sina lån. Däremot skiljer det mellan olika banker och långivare vilka som accepterar kunder som har betalningsanmärkning/ar. Har du en skuld hos Kronofogden går det inte att lägga om eller ta upp nya lån förrän skulden är återbetald till Kronofogden.

Har du möjlighet att låna med bostaden som säkerhet, kan det finnas banker och långivare som kan samla alla lån och krediter i bolånet och på så vis hitta en finansieringslösning. Det finns också långivare och banker som erbjuder bolån trots betalningsanmärkning.

Comboloan hjälper dig att sänka dina kostnader genom att hitta en eller flera långivare som erbjuder dig bättre villkor. Ofta hittar Comboloan banker och långivare som erbjuder sänkt ränta på ett befintligt lån eller så samlas flera lån ihop till ett större lån som då kan sänka den totala kostnaden för lånet. Det är ofta möjligt att förlänga återbetalningstiden på ett lån och på så vis få ner månadskostnaden. Räkna alltid igenom den totala kostnaden för lånet och jämför tex den effektiva räntan som är jämförbar oavsett vilket återbetalningstid man väljer.
För privatlån gäller en återbetalningstid mellan 1 och 15 år och för bolån är återbetalningstiden 30 till 40 år.

Gällande privatlån, så kan man låna från 50 000 kr till 500 000 kr.

Varje låneärende är unikt. En bank eller långivare gör en totalbedömning av hur mycket du får låna baserat på flera olika parametrar. Chanserna att bli beviljad sitt önskade lån ökar ofta om man har en medsökande på lånet. En annan aspekt som banker och långivare ofta ser som positivt är om man har tillsvidareanställning, men hos Comboloan finns flera långivare som accepterar andra anställningsformer. Önskar man låna ett större belopp så kräver långivarna generellt att inkomsten är relativt hög så att banken känner sig trygg med att du har råd och förmåga att betala tillbaka lånet över tid. Gällande bolån kan man låna upp från 150 000 kr upp till 10 000 000 kr.

Månadskostnaden får du fram i portalen när du har ansökt om lånet och bankerna och långivarna återkommit med sina erbjudanden. Den faktiska månadskostnaden räknas fram genom att lägga samman den erbjudna räntan, med storleken på lånet och vilken återbetalningstid som väljs. De flesta banker och långivare erbjuder lån med annuitet, men det finns även långivare som erbjuder rak amortering. För bolån matchas din profil mot passande långivare och där presenteras långivarens aktuella listränta och snittränta och ett representativt exempel.
Räntan på ett privatlån eller ett bolån sätts individuellt efter dina förutsättningar. Genom Comboloan skickas en låneansökan till flera banker och långivare samtidigt, svaren kommer tillbaka i portalen (inloggning) och du kommer löpande få information när nya erbjudanden inkommit via din e-post, så att du ska få reda på vilken bank eller långivare som erbjuder dig bäst ränta. Vi säkerställer att din låneansökan innehåller all information (inklusive en kreditupplysning) så att du får så bra erbjudanden som möjligt.
Annuitetslån betalas genom samma månadsbelopp månad för månad. Det innebär att allt eftersom skulden minskar, så ökar andelen som amorteras på lånet. Rak amortering innebär att man amorterar samma belopp varje månad, medan den tillkommande räntekostnaden istället minskar i relation till den återstående skulden.
Den nominella räntan är den rörliga räntan som man betalar för sitt lån. I anslutning till marknadsföring eller beräkningar brukar nominell ränta anges som tex ett spann mellan lägsta och högsta räntenivå. Effektiv ränta är den totala räntekostnaden av den nominella räntan plus tillägg som till exempel uppläggningsavgifter och aviavgifter.
Comboloan har sedan år 2000 hjälpt låntagare inför förhandlingen med banken. Under hösten 2018 erhöll Comboloan tillstånd från Finansinspektionen om att bli ett bostadskreditinstitut som förmedlar bostads- och konsumtionskrediter enligt lagen (2016:1024) om verksamhet med bostadskrediter (”Bolånelagen”). Comboloan är en fristående låneförmedlare som hjälper dig att ta fram flera olika erbjudanden parallellt så att du kan välja de villkor som passar just dig bäst!
Comboloan behandlar dina uppgifter med yttersta sekretess och dina uppgifter delas endast med UC och de banker och långivare vi samarbetar med. Vi säljer inte vidare något kundregister till tredje part. Personuppgifter som Comboloan inhämtar behandlas i överensstämmelse med myndighetskrav som GDPR och i linje med de riktlinjer som datainspektionen och konsumentverket har satt upp. För mer information se Comboloans integritetspolicy.
Om ni är två personer som ska stå på lånet, ökar oftast möjligheten, att ni få ett belopp beviljat av banken och långivare och att ni får bra lånevillkor. Banker och långivare ser det som dubbel säkerhet när 2 söker lånet. Men det resonemanget bygger på att den medsökande stabil och bra ekonomi, för annars riskerar den svagare låntagaren att sänka den gemensamma kreditvärdigheten. Men generellt, ju högre belopp man vill låna, desto bättre är chanserna att få lånet beviljat om man har med en medsökande i låneansökan.
Exakt anledning till ett specifikt avslag kan Comboloan inte svara på. Beslutet fattas helt och hållet av bank eller långivare. Om du läser på i Comboloans låneskola om vanliga anledningar till avslag så brukar det ge bra insikt i vad som kan göras. Varje kundprofil är unik, men ofta blir bilden tydlig vad som måste till eller ändras för att lån ska kunna beviljas i framtiden.
För privatlån betalas lånet normalt ut 3-5 bankdagar efter att banken har mottagit ditt undertecknade avtal. Om banken eller långivaren erbjuder digital signering via tex BANKID, kan processen gå ännu snabbare. Vi köp av bostad betalas normalt bolånet ut i samband med tillträde av den nya bostaden, vid flytt av bolån är processen snabbare, men kan också skilja beroende på bank och kund.
Då vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla dina personuppgifter (namn, adress, födelsedata) för att spärra dig hos oss behöver vi, i tillägg till att identifiera dig genom att du skickar in vidimerade ID-kopior, ditt uttryckliga samtycke för att samla in och lagra dina personuppgifter för sådant syfte. Du måste då returnera Comboloans dokumentet "Samtycke för spärrlista” och följa instruktionerna.